Brightside sailing

www.brightsidesailing.nl

Blog

Brightside en het jaar 2013

Posted by brightside sailing on April 15, 2013 at 11:35 AM

Hoe ziet ons komend jaar er uit, de wedstrijden die we willen varen zijn bekend. Wij als bemanning zijn volop in training en de boot ligt er weer strak bij in het stadje Stavoren. 
Als we terug kijken op 2012 is het wat minder verlopen dan gepland. We hebben maar twee wedstrijden gevaren nouwelijks kunnen trainen. De winter verliep ook niet heel soepel en de meeste geplande trainingen moesten worden gecanceld vanwege het weer. Wel hebben we een goed team kunnen samenstellen en hebben we veel dingen strakker en logischer weten aan te pakken en hebben we een aantal effectieve winter trainingen kunnen doen. Ook is de website vernieuwd, zit er een nieuwe schroef onder de boot, is inmiddels de kielophanging verstevigd en hebben we tal loze andere kleine klusjes kunnen oppakken.
Wat we uiteraard ook niet mogen vergeten is dat onze zeil maker, Gaastra sails ons gaat sponsoren!

Maar wat zijn onze plannen in 2013? Als eerst zijn we bezig met het zoeken naar sponsors en supporters die ons verder het jaar door helpen.
Onze doelstelling als team is vooral erg hard trainen. Mijn doel van afgelopen half jaar is vooral teambuidling geweest en dat trekken we het hele jaar nog door. Daarnaast gaan we vooral bezig met boothandeling en zeiltrim. We moeten ons ook verdiepen in de tactiek, dit is absoluut ons zwakste punt. Elke wedstrijd moeten we dit weer evalueren. 


We hebben een aantal mooie en leuke wedstrijden op het programma staan. Wij willen ons plaatsen in onze klasse en met een 20 boten grote start veld is een 5-9 plaats een reële doelstelling. We zullen er nog wel hard aan moeten trekken maar we gaan er voor. 
We beginnen het seizoen met de 50 mijls race: 
50 mijls race is een dual handed race die wordt gevaren van uit Lelystad, de race wordt gevaren op line honours maar er wordt een handicap klassement gevaren. Deze race vaar ik jaarlijks met Perry en voorheen werd de baan op het IJsselmeer uit gezet. Dit jaar wordt het op het Markermeer gevaren. 

Daarna hebben we in mei volle trainingsmaand en beginnen we juni met de HT race (misschien de almere regatta). De HT race wordt een leuke trainingswedstrijd op het wad, Harlingen - Terschelling - Harlingen in twee dagen. Één Nachtje een biertje halen in de Braskoer en dan weer terug. 

We maken ons klaar voor de Ronde Noord-Holland, een lange wedstrijd met de start in Muiden en de finish in IJmuiden. Over het Markermeer naar Enkhuizen en over het IJsselmeer naar Kornwerderzand. 'S nachts het wad op en onder Texel door naar de Finish. 

Als laatst in Juni varen we de Lenco regatta, inshore wedstrijd voor Lelystad. Eerste inshore van het jaar. Drie Kortebaan en één langebaan wedstrijd. 

In juli hebben we een lange offshore staan, het spant er nog om of we deze gaan varen. We doelen er wel op, het is namelijk de Scheveningen - Cork race. Later meer hierover. 

Welke absoluut vast staat is de Flevo race een inshore wedstrijd voor Enkhuizen. Drie Dagen vol wedstrijd varen korte baan en lange baan en hopelijk mooi weer in augustus. 

De week er na staat er nog een klassieker op de planning, namelijk de 24 uurs race. In 24 uur zoveel mogelijk mijlen maken onder bepaalde regels. Varen over het IJsselmeer, Markermeer, Waddenzee en Noordzee tussen vooraf bepaalde boeien. Wie legt de meeste mijlen af onder handicap? 

Een maand later hebben wij nog de zuiderzeeweek op de planning staan. In dit geval geen week maar een weekend wedstrijd varen voor de haven van Hoorn.

Last but not least de Oktober race  lekker dichtbij wedstrijd varen voor Hindeloopen. Waarschijnlijk met veel wind en regen, maar daar zijn we naar zo'n seizoen  niet vies meer van. 

Peter Pruis


 

Categories: Updates en nieuws