Brightside sailing

www.brightsidesailing.nl

Blog

Blik op seizoen 2014

Posted by brightside sailing on May 17, 2014 at 5:50 AM

Ons team heeft het e.a. aan wisselingen mee gemaakt voor 2014. Na een intensief jaar in 2013 hebben een aantal van ons team besloten dat zij het ook leuk vinden om andere dingen tedoen. De één gaat de wereld dan wel in een vliegtuig. De ander vaart een jaar (of langer) J22 & er moeten dingen gedaan worden als studeren, stage lopen enzo.
Enfin er bleef nog een vrij harde kern over. De cracks, maar dit was niet genoeg om een stabiel team te vormen. Dus zijn we hard opzoek gegaan naar een stel enthousiastelingen die wellicht op een dag ook een crack wordt. Door de extreem zachte winter hebben wij prima door kunnen trainen en zijn de enthousiastelingen beginnende cracks geworden. Zo verwelkomen wij de jongste Pruis, (marc), Jorn Miedema bekend van Gaastra sails & Jorrit Welling die een druk leven leidt maar graag meer wil zeilen.
Wellicht krijgen wij het voor elkaar om een topper als Thijs Burghgraef van het kiten te houden en wie weet wat er nog meer komt aanwaaien. 

Ons wedstrijd schema hebben we inmiddels rondt, helaas kunnen wij op het moment van typen niet bij de Almere regatta zijn & dit jaar hebben wij de traditie van de 50 mijls laten schieten, puur & alleen omdat Perry en Ik daar geen zin in hadden.
De eerst volgende wedstrijd die wij varen is de HT race: 
Wanneer de meesten zich op maken voor de NSR  (succes daar mee) beschikken wij niet over de tijd om daar aan mee te doen, maar varen wij wel de HT race. Voor alle teams, overweeg deze wedstrijd volgend jaar eens in de agenda. 
Het is absoluut een leuk parcour, Harlingen naar Terschelling met een omweggetje via de Noordzee afhankelijk van de wind en de volgende dag weer terug. Een wedstrijd met een absoluut hoge fun factor wat betreft het parcour, alle soort rakken komen er wel in voor en daarnaast een biertje in de Braskoer en een afzakkertje bij de walvis aan het groene strand. Wie wil dat nou niet. 

De Lenco regatta is de tweede pot die we varen:
Voor ons een zwart gat, betreft het wedstrijd zeilen. Vorig jaar hebben wij het grootzeil door midden gescheurt en wat doe je dat dan als je niet meer kan zeilen. Rijkelijk gebruik maken van het heerlijke diner en biertje georganiseerd door Lenco. 
Wij hopen dat we dit jaar wat meer te kunnen zeilen. Maar er van uit gaand dat het diner net zo goed wordt georganiseerd als altijd, kan het niet mis gaan.

Dan is de Ronde Noord-Holland aan de buurt: 
Tja, wat valt er nog over te zeggen. Markermeer, Ijsselmeer, waddenzee, Noordzee, Fantastische wedstrijd. 

Wanneer een aantal zich dan op maakt voor het WK ORCI (heel veel succes daar). Laten wij het rond de boeien pielen aan hun over en hopen wij op een beste bak zuid westen wind. Want wij gaan weer naar Larvick (eigenlijk Staveren).
De Collin Archer Memorial race staat weer op de planning. Voor Perry en het schip wordt het de vijfde keer. De wedstrijd waar onze topspeed is geklokt, 21,8 knopen. 
De wedstrijd start in lauwersoog en finisht in Staveren, Noorwegen. Om daarna weer terug te "touren" naar Nederland. Binnen tien dagen moeten we weer in Stavoren, Nederland liggen want dan beginnen de werkdagen weer. 

Na de Camrace hebben we "even" rust om ons daarna op te maken voor de Flevo Race in Enkhuizen:
Een drie daags evenement met een lange baan X aantal korte banen en het leuke plaatsje Enkhuizen. Vorig jaar hebben wij hier erg slecht gezeilt, maar enorm veel geleerd. Dus laten we dit jaar daar eens de vruchten van plukken. :-)

Daarna weer de 24 uurs race:
De race die heel zeilend Nederland in beweging brengt om 24 uur lang rakken te varen over de Nederlandse wateren te varen om daarna te bekijken wie de meeste mijlen heeft afgelegt. 

Daarnaast hebben wij nog iets gehoord over de Pampus Regatta en wellicht pakken we de Oktober race mee. 
Wij hebben er weer ontzettend veel zin in, en uiteraard zijn wij elke wedstrijd weer te volgen via het AIS systeem. 

Tot op het water en iedereen een plezierig zeilseizoen toegewenst! 

Categories: Updates en nieuws