Brightside sailing

www.brightsidesailing.nl

Blog

Winter training 6-1-2013

Posted by brightside sailing on January 6, 2013 at 5:50 PM

Het is nog maar 6 Januari 2013 en wij bevinden ons alweer op het water! En gelijk hebben we, het was een schitterende dag. Zon, 10 graden en 12 knopen wind. Ideaal voor een winter training.
We zijn begonnen met een paar rustige tacks om warm te worden waarna al snel de gennaker er bij kwam


Het was wel weer even wennen aanboord en dat was te merken in de gijpjes. Het verliep wat stroef en alles wat we de vorige keer bedacht hadden was er uit. Na twee klungelige gijps hadden we de slag weer te pakken en was er duidelijk vordering te zien en bij de laatste keer nu even top kwam er een gijpje die zo in de boeken kon. Na een rustige dip gingen we snel weer omhoog om even de zeil trim op te pakken en de wat minder vlekkeloze tacks te oefenen.


We missen de spinnaker in dit soort trainingen, maar die zit er snel aan te komen. (We zoeken nog sponsors:D)

Na nog een rondje goede en slechte gijps was het tijd om een hapje te eten en het e.a. te evalueren. Waarna we van posities wisselden.
Wij vinden het belangrijk dat iedereen weet wat er op welke positie gebeurt en nemen daarom de tijd om niet alleen de vaste posities te trainen maar ook de positie van een ander. Helaas kakte de wind er enorm uit en viel er niet zo heel veel meer te trainen. Dus op naar de stijger voor een nieuwjaars borrel.

 

Tijdens de training zijn er veel ideeen op gedaan hoe we dit team en deze boot financieel draaiende kunnen houden. Sponsoring is natuurlijk leuk, maar welk bedrijf kan in deze tijden nou wat missen?
Wij willen dit anders aanpakken inruil voor een dienst wat centen... Charteren het wordt natuurlijk al heel veel gedaan dus waarom zouden wij het dan niet proberen? Enkele dagen/ weekenden met enthousiaste zeilers zeilen in ruil voor een zak centje voor ons team en boot. Binnenkort meer hier over.

Categories: Trainingen

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

Already a member? Sign In

0 Comments