Brightside sailing

www.brightsidesailing.nl

Blog

Winter training 2 23-02-2013

Posted by brightside sailing on February 27, 2013 at 1:55 PM

Na een paar pogingen om weer een dag te trainen zat het niet mee. Of het vroor, er was storm of er waren belangerijkere dingen te doen.
Na 3 pogingen hebben we op 23-02-2013 een mooie koude Zaterdag uit gekozen.

We hebben smiddags om 12 uur afgesproken te stavoren. De boot lag er mooi bij en een aantal waren er eerder zo dat de boot klaar lag voor vertrek. We hebben nog even besproken dat het eigenlijk wel erg koud was en de wind flink waaide maar daarna zijn we vol goede moed het water opgegaan.
We konden de zeilen nog hijsen in de kom en zijn met het windje in de rug naar buiten gevaren.
Buiten kwamen we er vrij snel achter dat een efficiente training er niet in zat. De windt zette flink door zon 20-25 knopen windt en water op het dek bevroor onder onze voeten. We hebben toch maar even door gezet onder het mom van boot feeling en die hard's.
We hebben even bij gekletst over de komende wedstrijden en het team. Daarna hebben we een paar overstagjes gedaan, het ijs vloog ons letterlijk om de oren.Na dat onze tenen ook bevroren zijn zetten we koers terug naar de stavoren. Dit verliep heerlijk, het dek was inmiddels zo glad dat lopen over het dek gevaarlijk werdt maar met 20 knopen windt in de rug deed het bootje waar die voor gemaakt is.
We zijn maar snel de haven ingedoken en ons enigzins weer wat opgewarmt. We hebben de boot afgetuigt maar kwamen tot de ontdekking dat de schoten van het highaspect niet meer los konden. Highaspect + schoten in zijn geheel maar in de bakskist afsluiten en nog 1 foto maken.

Na deze dag kunnen we extra uit te kijken naar de zomer en weten we de charmes van de winter weer te waarderen.
Het is niet 1 van de meest efficiente dagen, maar een goede zaterdag middag was het zeker.

Categories: Trainingen

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

Already a member? Sign In

0 Comments